27 Mayıs 2010 Perşembe

Facebook İhbar Hattı Basında

Facebook'a Türk Düzeni Geldi 

İyi ve kötü yanlarıyla ünlü sosyalFacebook interner yaşantımızn büyük bir parçası oldu. Kimi üyeler bu sitede sadece arkadaş ararken bazı gruplar ise ülkenin imajını korumaya çalışıyor.

Birçok internet kullanıcısının en büyük iletişim araçlarının başını çekmeye başlayan Facebook, bazı insanlar için sosyal olmak için en güzel yerken bazı insanlar için ise işlerini ve kendilerini tanıtmanın en etkin yolu.


Son dönemin popüler sosyal ağ Facebook hayatımızda o kadar büyük bir yere sahip ki site üzerinde yapılan değişiklikler bile medyada büyük yer buluyor. İlk başlarda insanların eski arkadaşlarını tekrar bulmak için kullandığı bu site üye sayısı artıkça sosyal bir platform hale geldi.(Facebook Güvenliği Kolaylaştıracak)

Bugün 300 milyondan fazla üyeye sahip olan site aslında insanların dünyayı ve ülkeleri tanımak için kullandığı araçlardan biri.
Zararlı gruplara karşı birleştiler
Kültür alışverişlerinin de yapıldığı sitede bir yandan ise çeşitli ülke vatandaşları halkla ilişkiler çalışmalarında bulunuyor. Bir nevi lobileşmenin başladığı bu sosyal ağda her siyasi görüş ve ülke kendini tanıtmak için uğraşıyor. Ülkemiz karşıtı grupların Facebook'da açtığı gruplardan rahatsız olan Türkler ise bu durumla farklı bir yöntemle savaşmaya karar vermiş.(Facebook Hesabınızı Nasıl Silersiniz?)
Facebook ihbar hattı adlı grubun amacı, Türk kültürüne, tarihine ve İslam dinine sosyal ağ üzerindenüzerinden saldıran diğer grupların kapanmasını sağlamak. 12 bin üyesi olan bu sayfaya bir grup şikayet edildiği zaman, ihbar hattının yöneticileri durumu değerlendiriyor.(İslam Alemi'nin Hedefi Facebook)
Eğer şikayet edilen grup zararlı görülürse, üyeler hep bir ağızdan birleşip o sayfayı Facebook yönetimine şikayet etmeye başlıyor. İhbar grubu şimdiye kadar zararlı içeriğe sahip yüzlerce sayfanın kapanmasına yardımcı olmuş.
:: Bu grubun hareketlerini destekliyor musunuz? Sizde sayfaya katılacak mısınız?
Yazan: Cem Süer
SDN - http://shiftdelete.net


Facebook artık o kadar benimsedik ki küçük bir değişiklik yapsa her yerde yazılıp çiziliyor. İnsanlar ilk girdiği zamanlar eski arkadaşlarını bulmak gibi bir reklam ile üye olmuş olsalar da zaman geçtikçe çok daha büyük bir dünya sosyal platformu haline geldi.
Kültür tanıtımlarının da çok yaygın olduğu Facebook’da, ister istemez de zararlı olan propaganda grupları kurulabiliyor ve bu gruplar da ülkeler, kültürler veya dinler için karalama kampanyası düzenleniyor.
Ülkemiz karşıtı olan gruplar üzerine ülkemiz insanı farklı şekillerde savaşmayı bulmuş.
İsmi “Facebook ihbar hattı” olan grubun 12 binden fazla üyesi var. Bir sayfa ihbar edildiği zaman o sayfa hakkında grup yöneticileri inceleme başlatıyor ve grup Türk kültürüne, tarihine ve İslam dinine zararlı olduğu tespit edilirse bütün üyeler toplu olarak Facebook yönetimine şikayet ediyor. Facebook ihbar hattı, zararlı içerik oluşturan yüzlerce grup ve sayfanın kapanmasını sağlamış.
Üye olmak ve incelemek için tıklayınız.

 http://www.btturk.net/4020-facebook-ihbar-hatti-gorev-basinda.html


Facebook'a Türk Düzeni Geldi

İyi ve kötü yanlarıyla ünlü sosyal ağ Facebook interner yaşantımızn büyük bir parçası oldu. Kimi üyeler bu sitede sadece arkadaş ararken bazı gruplar ise ülkenin imajını korumaya çalışıyor.

 Son dönemin popüler sosyal ağ Facebook hayatımızda o kadar büyük bir yere sahip ki site üzerinde yapılan değişiklikler bile medyada büyük yer buluyor. İlk başlarda insanların eski arkadaşlarını tekrar bulmak için kullandığı bu site üye sayısı artıkça sosyal bir platform hale geldi.

Bugün 300 milyondan fazla üyeye sahip olan site aslında insanların dünyayı ve ülkeleri tanımak için kullandığı araçlardan biri.
Zararlı gruplara karşı birleştiler
Kültür alışverişlerinin de yapıldığı sitede bir yandan ise çeşitli ülke vatandaşları halkla ilişkiler çalışmalarında bulunuyor. Bir nevi lobileşmenin başladığı bu sosyal ağda her siyasi görüş ve ülke kendini tanıtmak için uğraşıyor. Ülkemiz karşıtı grupların Facebook'da açtığı gruplardan rahatsız olan Türkler ise bu durumla farklı bir yöntemle savaşmaya karar vermiş.
Facebook ihbar hattı adlı grubun amacı, Türk kültürüne, tarihine ve İslam dinine sosyal ağ üzerindenüzerinden saldıran diğer grupların kapanmasını sağlamak. 12 bin üyesi olan bu sayfaya bir grup şikayet edildiği zaman, ihbar hattının yöneticileri durumu değerlendiriyor.
Eğer şikayet edilen grup zararlı görülürse, üyeler hep bir ağızdan birleşip o sayfayı Facebook yönetimine şikayet etmeye başlıyor. İhbar grubu şimdiye kadar zararlı içeriğe sahip yüzlerce sayfanın kapanmasına yardımcı olmuş. 
Gruba ulaşmak için http://www.facebook.com/ihbarHatti?v=wall





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

~ Anonim Olarak Yorum Yapabilirsiniz
~ Yorumlarınız Onaylandıkdan Sonra Gösterilir