21 Haziran 2009 Pazar

CMS Güvenliği

CMS Güvenliği
Hazır scriptlerde güvenliğin en önemli kısmı Scriptlerin güncellemelerini, yamalarını ve son sürümlerini kullanmaktan geçer. Bunun yanında script dosyalarınızı kurulum için ftp ile hostunuza attığınızda bazı dosyaların yetki ayarları 777 (Tam Yetki) olması gerekmektedir.
Kurulumu ve ayarları düzenledikten sonra dosyalarımızdan tam yetki ile erişimi almamız gerekmektedir aksi takdirde kötü niyetli kişilerin ekmeğine yağ sürmüş oluruz.
Bunun yanında scripte ekleyeceğimiz eklenti(plugin)lerde scriptin yayıncı sayfasında güvenli olarak onay alındığından emin olmalıyız, geliştiriciler bilerek veya bilmeyerek modullerde açık olarak geliştirmekte kötü niyetli geliştiriciler ise bilerek bileşenlerde açık bırakarak uzaktan siteye erişim sağlamakta ve siteyi zarara uğratmaktadırlar.
Son olarak kurulum bittikten sonra kurulumla ilgili dosya ve klasörleri silmeyi unutmamalıyız.
Ayrıca http://www.milw0rm.com adresinden sürekli olarak kullandığımız script ile ilgili bug var mı diye kontrol etmemizde fayda bulunmakta. Bunların yanında Sunucumuzun güvenliği üzerine host yetkilisi ile görüşmekte ve güvenlik hakkında bilgi almakta fayda bulunmakta.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

~ Anonim Olarak Yorum Yapabilirsiniz
~ Yorumlarınız Onaylandıkdan Sonra Gösterilir